حكمه نغمها لذيذ


    فتة الشاورمه

    شاطر
    avatar
    LALA
    مشرفات الهاكونا
    مشرفات الهاكونا

    عدد الرسائل : 1928
    sms :


    My SMS
    $post[field5]


    تاريخ التسجيل : 30/06/2007

    default فتة الشاورمه

    مُساهمة من طرف LALA في الأربعاء يوليو 25, 2007 8:14 pm

    فته الشاورمه
    المكونات


    • كيس عيش شامى لبنانى مقطع و محمر فى الزيت
    • 3 كوب ارز بسمتى مطبوخ بدون اضافه اى نكهات ( ماء و سمن و ملح فقط )
    • سلطه زبادى ( 4 كوب زبادى + ثوم بودرة + ملح + بابريكا + نعناع مجفف + حزمه بقدونس مقطعه )
    • 1ك الشاورمه ( يمكن عملها بشاورمه اللحم او الدجاج )
    طريقه تتبيل الشاورمه


    • شاورمه اللحم
    1 ك لحم مقطع شرائح صغيرة + 2 بصله مفرومه + 2 كوب زبادى + ملح + فلفل اسود + بهارات لحم + بهارات شاورمه + 2 ملعقه خل و يخلطوا معا و يتركوا لمدة 2 : 12 ساعه
    يوضع زيت فى طاسه ثم يوضع عليه الشاورمه و تشوح حتى النضج


    • شاورمه الدجاج
    1ك صدور دجاج مقطعه شرائح صغيرة + 2 كوب زبادى + 2 بصله مفرومه + 3 فص ثوم مفرى + ملح + فلفل ابيض + 2 ملعقه خل + بهارات لحم + بابريكا + بهارات شاورمه و يخلطوا معا و يتركوا لمدة من 2 : 12 ساعه
    يوضع زيت فى طاسه ثم يوضع غليه الشاورمه و تشوح حتى النضج

    عمل الفته


    • يرص العيش المحمر فى صينيه بايركس
    • يغرف عليه الارز
    • ترص الشاورمه على الارز ثم يضاف على الوجه سلطه الزبادى

    بالهنا والشفا

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة نوفمبر 24, 2017 12:22 pm